fbpx
festival

DEHYBERN4CE #2 – ZASTAV SE!

18/02 16:00-23:59
Zadní dvůr
Vstupné: Zdarma
DEHYBERN4CE  #2 – ZASTAV SE!

Kampus Hybernská se podruhé celý otevírá veřejnosti a v rámci předjarního tání dehybernuje, aby poskytl studentům, akademikům i široké veřejnosti vedle kulturního programu také příležitost seznámit se s novinkami pro rok 2019 a výsledky činorodé práce v roce 2018.

16:00 Prezentace a diskuze: Kreativní centrum mezi městem a univerzitou

17:00 S kafem po HYBu: chop se kávy a vyraž do otevřených dveří v Cirkulární dílně, Ateliéru, nahrávacím studiu Wombat, Studentském domě a u studentských spolků, Knihovně věcí, Galerii, ArtistLabu, Knihovně jazyků, Institutu cirkulární ekonomiky, Prostor Revue, Spolku ARE a dalších!

19:30 Slam Poetry CZ – Tukan, Anatol Svahilec, Dr. Filipitch

20:30 Purplefox Town (CZ)

22:00 DJ Jirka Popelka (Archa Bar)

 

Program začíná v 16:00 veřejně přístupnou prezentací a diskuzí o koncepci kampusu v mezinárodním kontextu a to za přítomnosti zástupců Magistrátu hl. m. Prahy, MČ Praha 1, Rektorátu UK a Filozofické fakulty UK. Pokračuje od 17:00 organizovanými i individuálními prohlídkami celého kampusu v duchu přátelského principu “chop se kávy a vyraž”. Až do 19:30 tak bude možné mj. navštívit všechny v kampusu sídlící interní i partnerské projekty, které se budou zájemcům prezentovat již přímo ve svých (staro-)nových prostorách. Od 19:30 návštěvníky čeká poctivá porce performativního umění v podání básníků ze Slam Poetry CZ, následovaná koncertem nadějné studentské kapely Purplefox Town a dalším hudebním programem pod taktovkou zkušeného DJ Jirky Popelky (rezident v baru Divadla Archa).

Ke zhlédnutí budou mimo jiné prezentace workshopů v Cirkulární dílně sponzorované Pražskými službami nejen finančně, ale také zásobované nábytkem určeným k recyklaci samotnými návštěvníky dílny. Ateliér HYB4 nabídne otevřenou kreslířskou dílnu a představí nově vznikající multimediální studio. Ve zvukovém nahrávacím studiu Wombat bude od 17:30 ke zhlédnutí ukázka živě nahrávaného koncertu, veřejnosti bude otevřena řada dalších projektů od vzdělávacích (Library of Languages, Knihovna Kurta Krolopa, Akademické centrum Borise Němcova) přes studentské (Studentský dům, prezentace studentských spolků) až po ekologické (Institut cirkulární ekonomiky INCIEN, knihovna věcí – Library of Things). Veškeré běžící výstavy v galerijních prostorách Kampusu Hybernská budou taktéž volně přístupné.

O návštěvnické pohodlí se bude ve svých prostorách starat kavárna Hlína a to včetně dětského koutku.