fbpx
čítárna

HYB4 Čítárna: Průvodce válkou – křest 116. čísla revue Prostor

08/12 19:30-23:00
C.0 Čítárna
Vstupné: Zdarma
HYB4 Čítárna: Průvodce válkou – křest 116. čísla revue Prostor
Je fenomén válek vysvětlitelný? A jak ho interpretovat, abychom mu porozuměli co nejkomplexněji? Co z válek v nás zůstává napořád? Přijďte se nechat zasáhnout!

Válka je fenomén, který se v dějinách lidstva vyskytuje už od nepaměti a nejspíš se mu nevyhneme ani v budoucnosti. Je ale fenomén válek vysvětlitelný? A jak ho interpretovat, abychom mu porozuměli co nejkomplexněji? Co si z válek odnášíme a co v nás zůstává napořád? Nejenom na tyto otázky se pokusí odpovědět hostky a hosti v rámci komponovaného večera k příležitosti vydání nového 116. revue prostor Vlčí máky. Průvodce válkou. Přijďte se nechat zasáhnout!

Diskutující: Alexandra Alvarová (novinářka a fotografka), Andrea Průchová Hrůzová (teoretička vizuální kultury), Milan Votypka (humanitární pracovník) a Jan Blažek (publicista a dokumentarista)

Literární performance: Jáchym Sůra a Anna Datiashvili (herci)

Přednáška s flipčártem: Petr Bittner (publicista) a Pavel Šplíchal (novinář)

Hudební vystoupení: Vladimír Merta (písničkář)

Večerem bude provázet Hana Trojánková Biriczová

Výtěžek z prodeje revue Prostor poputuje polské organizaci Fundacja Polska Gościnność, která pomáhá v humanitární krizi na polsko-běloruských hranicích.

Všechny akce proběhnou v souladu s aktuálními proticovidovými opatřeními. Tzn. bez prokázáni očkování proti covid-19, nebo potvrzení o prodělání nemoci nebude návštěvník vpuštěn do prostorů Kampusu Hybernská.