fbpx
hudba

Ingvaldsen + Cremaschi + Chalupa + Wróblewski (NO/USA/CZ)

06/06 19:30-22:00
E.0 Sál
Vstupné: dobrovolné
Ingvaldsen + Cremaschi + Chalupa + Wróblewski (NO/USA/CZ)

/english below/

Tento mezinárodní kvartet společně vystupuje pouze v Praze a pouze jednou za rok. Letošní koncert bude již sedmým setkáním hudebníků.

Didrik Ingvaldsen je norský trumpetista a legenda freejazzové scény ve Stavangeru. George Cremaschi je v Praze žijící americký basista, kterého můžete znát například z Pražského improvizačního orchestru. Michal Wróblewski a Jan Chalupa jsou čeští jazzoví a experimentální hudebníci, kteří spolu vystupují například v kapelách E Converso a Janoušek-Wróblewski Quartet.

V průběhu večera uslyšíte skladby Ingvaldsena a Wróblewského doplněné o několik kompozic Ornetta Colemana.

This international quartet performs together only in Prague, and only once a year. This year’s concert will be their seventh concert.

Didrik Ingvaldsen is a Norwegian trumpet player and legend of the free jazz scene in Stavanger. George Cremaschi is an American bassist living in Prague, whom you may know from the Prague Improvisation Orchestra. Michal Wróblewski and Jan Chalupa are Czech jazz and experimental musicians who perform together in the bands E Converso and Janoušek-Wróblewski Quartet. 

During the evening, you will hear compositions by Ingvaldsen and Wróblewski, supplemented by several compositions by Ornette Coleman.