HYB4 Čítárna: Debata o knize Nad propastí

HYB4 Čítárna: Debata o knize Nad propastíHYB4 Čítárna: Debata o knize Nad propastí
Datum
Datum
26
.
10
.
2022
–⁠
26
.
10
.
2022
Čas
Čas
21:00
–⁠
23:00
Místo
Místo
C.0 Čítárna
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Literatura
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Přijďte se seznámit s knihou Nad propastí, nejnovějším přírůstkem do edice Crossover, která vychází vnakladatelství Argo. Oxfordský výzkumník Toby Ord v ní vysvětluje, jakým existenčním rizikům lidstvo čelí a proč je jejich zmírnění jednou z nejdůležitějších morálních otázek naší doby. Jedná se o vědecké pojednání, v němž se empatie snoubí s racionalitou.

V Čítárně Kampusu Hybernská proběhne debata o knize s českými odborníky, kteří se existenčními riziky zabývají, pracují v oblasti jejichmitigace nebo o nich zvyšují povědomí.

Diskutovat budou:

  • Tomáš Gavenčiak, výzkumník v Centru pro teoretická studia UK a AV ČR, odborník na strojové učení a bezpečnost umělé inteligence,
  • Jan Kulveit, výzkumník na oxfordském Future of Humanity Institute a v Centru pro teoretická studia UK a AV ČR, odborník na komplexní rizika a umělou inteligenci,
  • Jan Romportl, výzkumník v oblasti umělé inteligence, člen Katedry filozofie Západočeské univerzity, organizátor Prague AI Safety Meetups.

 Diskuzi bude moderovat Oldřich Vágner, redaktor edice Crossover.

Budeme se na vás těšit!

Literární večery vdramaturgii redakce revue Prostor v Čítárně HYB4 jsou realizovány s finančnípodporou hl. m. Prahy, Ministerstva kultury a Státního fondu kultury ČR.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
October 26, 2022