HYB4 Čítárna: V chapadlech murmuru: Debata o současné literatuře

HYB4 Čítárna: V chapadlech murmuru: Debata o současné literatuřeHYB4 Čítárna: V chapadlech murmuru: Debata o současné literatuře
Datum
Datum
23
.
11
.
2022
–⁠
23
.
11
.
2022
Čas
Čas
20:00
–⁠
22:00
Místo
Místo
C.0 Čítárna
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Literatura
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Tekutost, těkavost, chaos, zmatení, roztříštěnost,nejistota, úzkost, krize, polarizace – těmito slovy často popisujeme dnešnísvět. Jak na něj reaguje současná beletrie? Pokulhává literatura za realitou?Jan Bělíček se ve své čítance současné beletrie zabývá tématy jako gender,úzkosti nebo rasa a hledá jejich odraz v dílech současných autorů, napříkladEleny Ferrante, Karla Oveho Knausgarda, Édouarda Louise či Sally Rooneyové.

Jan Bělíček (1986) je literární kritik a novinář.Studoval filozofii a český jazyk a literaturu na Filozofické fakultě UniverzityKarlovy. Je šéfredaktorem internetového deníku Alarm.cz, který v roce 2013spoluzakládal. Soustavně zkoumá fenomény a jevy nacházející se na hranici meziuměním, společností a politikou. Na přelomu let 2019 a 2020 začal na platforměpro vizuální umění Institut úzkosti publikovat literární podcast V chapadlechmurmuru, z něhož vychází i stejnojmenná kniha.

Literární večery v Čítárně HYB4 jsou realizoványs finanční podporou hl. m. Prahy, Ministerstva kultury a Státního fondu kulturyČR.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
November 23, 2022