HYB4 Hudba: Island Mint + Atomic Fruit (DE)

HYB4 Hudba: Island Mint + Atomic Fruit (DE)HYB4 Hudba: Island Mint + Atomic Fruit (DE)
Datum
Datum
13
.
4
.
2023
–⁠
14
.
4
.
2023
Čas
Čas
21:30
–⁠
1:00
Místo
Místo
E.0 Sál
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Hudba
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
200 Kč v předprodeji / 250 Kč na místě
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Island Mint

Okouzlující, extatická hudba protkaná sluncem – tak by se dala charakterizovat kapela Island Mint, která na pražské scéně působí jako zjevení. Kombinace sunshine popu a garage rocku 60. let s odkazy na devadesátkový shoegaze společně s hřejivým analogovým soundem vás vykoupe v oceánu dětské nostalgie. Pětičlenná formace, momentálně rozkročená mezi Prahou a Berlínem, vznikla evolucí ze sólového projektu teprve před dvěma lety. Za tu dobu stihla odjet tour po Česku i Slovensku, zahrát na velkých festivalech a hlavně vydat debutové album Irreality (2022). Na něm Island Mint vykreslují surrealistickou krajinu plnou různorodých pocitů a snů, fascinujících zvuků a zejména všudypřítomných šneků.

Wombat session

Atomic Fruit (DE)

Směs psychedelického rocku, trip hopu a pouštních ozvěn bluesu. Atomic Fruit balancují na hranici elektroniky a rockových žánrů.

Efekty protkané zvuky kytar, snové zpěvy a strhující rytmy, tahle Berlínská partička vás vezme s sebou na cestu zvukovými světy svých písní. V nich jsou otisknuté neotřelé harmonie a sugestivní texty, které jsou odpovědí na současný svět, v němž kapela hledá ujištění a smysl skrze transcendentální schopnosti hudby. Atomic Fruit se chystají letos vydat své debutové album.

Live session Eternal Afternoon

ENG

Island Mint

Mesmerising, sun-drenched and heartwarming, the music of Island Mint is Prague music scene’s epiphany. Inspired by 60s sunshine pop and garage rock, as well as 90s shoegaze, their warm, all-analogue sound will make you feel like you're swimming in an ocean of childlike nostalgia. The 5-piece band, currently based in Prague and Berlin, was formed only two years ago as an evolution of a solo project. Since then, Island Mint have toured the Czech Republic and Slovakia, played at major festivals and released the album Irreality (2022) set in a surreal landscape of dreams, emotions, dazzling sounds, and, most importantly, snails.

Wombat session

Atomic Fruit (DE)

Blending psychedelic rock, trip hop and desert blues, Atomic Fruit defies the division between rock and electronic music.

With effects-laden guitars, dreamy vocals and mesmerizing grooves, the Berlin based art rock group takes the listener on a journey through different soundscapes as their songs develop and evolve. Marked by ominous harmonies and suggestive lyrics, their music is a response to the modern world — our attempts to control and understand it, the ambitions that quickly become our undoing, and the life-affirming power of transcendental experiences. Atomic Fruit is currently recording their debut album to be released in 2023.

Live session Eternal Afternoon

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
April 14, 2023