fbpx
hudba

HYB4 Hudba: viah + Meowlau x Val (SK)

28/04 20:00-23:00
E.0 Sál
Vstupné: 180 Kč předprodej první vlna (do 14. 4.) / 200 Kč druhá vlna (do 28. 4.) / 250 Kč na místě
HYB4 Hudba: viah + Meowlau x Val (SK)
Experiment, živá elektronika a tanečky v jednom. Dva holčičí tandemy rozehrají Kampus v jeden společný večer.

viah

Viah je elektronický holčičí tandem, který si jede svoje – experimentují se synťáky, které se jim zrovna dostanou pod ruku, zpívají a tančí. Budete pohlazeni jemnými melodiemi dvojhlasů, a zároveň dostanete nakládačku tvrdých beatů. “Pokaždý se snažíme hlavně překvapit navzájem.” V rámci svých koncertů vás zvou do své osobní emocionální sauny. Zas a znovu propocují svoje pracovní úbory a dostávají se na hranu svých sil, jen aby ji mohly snad na malou chvíli zahlédnout v kontrastu se svou zdánlivou křehkostí.
V jejich hudební tvorbě se silně odráží surovost pražských sídlišť, ve kterých Vi a Rosa vyrostly. Dvě introvertní duše s neukojitelnou vnitřní potřebou exhibicionismu. Jsou náladové, trochu přidrzlé, mají smysl pro detail a touhu exprimentovat.
Je to duo, nebo jsou tři? Viah se v posledních letech stala jakýmsi modulárním projektem v rámci složení.

Letos, tj. v pátém roce fungování kapely, jsme se konečně naučily přijmout tu neustálou nestálost členů kapely jako výhodu celého projektu, dává nám to obrovskou svobodu k růstu. V roce 2023 toho plánujeme náležitě využít, k různým koncertům jsme si přizvaly hudební hosty, se kterými budeme vytvářet jedinečné shows.”

V roce 2019 vyhrály Czeching, hudební soutěž Radia Wave, kde byly označeny mezinárodní porotou za mladý český hudební projekt, který je nejpřipravenější na export do zahraničí. Mají za sebou přes 90 odehraných koncertů (z toho 20 v zahraničí). V roce 2021 byly mezi 27 nominovanými kapelami u příležitosti 1. ročníku HEMI Music Awards. Mj. si zahrály na evropském showcaseovém festivalu Eurosonic Norderslaag, předskakovaly Dido v pražském Fóru Karlín, hrály na Waves Vienna, v Českém centru v Berlíně, nebo třeba v Diere do sveta v Liptovském Mikuláši.

Apocalypse – live

Meowlau X Val (SK)

Drum’n’bass&pop projekt Meowlau x Val vystrelil na domácej scéne vďaka debutovému EP Nevermind vo februári roku 2022. Výrazným atribútom projektu je spojenie dvoch ženských interpretiek –⁠ o elektronickú produkciu sa stará Laura Jašková (Meowlau) a pesničkami zaznieva nezameniteľný hlas Valentiny Vlkovej (Val). Ak zvykneš na koncertoch stáť a počúvať, zabudni, že to tak bude aj v tomto prípade. Či chceš, či nie, zmes silných atmosfér v kombinácii s energickými drum’n’bass&pop beatmi ťa prosto stáť nenechajú. Ženské duo dopĺňa majster live dramáčových beatov, Martin Miklis.

Scenery – live session

Foto: Létoslav Chromek

Vstupenky ZDE