HYB4 Čítárna: Na stopě designu | Křest publikace MUD

HYB4 Čítárna: Na stopě designu | Křest publikace MUDHYB4 Čítárna: Na stopě designu | Křest publikace MUD
Datum
Datum
21
.
6
.
2023
–⁠
21
.
6
.
2023
Čas
Čas
21:00
–⁠
22:30
Místo
Místo
C.0 Čítárna
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Literatura
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Událost uvádí titul Na stopě designu: K archeologické metodě, který vychází po konci výstavy Archeologie designu (Muzeum umění a designu Benešov, od 16. 11. 2022 do 28. 2. 2023). Česko-anglická odborná publikace přináší dosud nepřeložené texty autorů Alfreda Gella, Michaela Shankse, Ittaie Weinryba a Borise Groyse, které vznikaly od začátku 90. let 20. století do současnosti a jež zaujímají různé úhly pohledu k otázce vztahů, které do předmětů (bezděčně) vtělují naše záměry. 

Metoda popisuje princip rozklíčování významů v předmětech pomocí sémiotického čtení vztahů mezi předměty i jejich rekonstruovanými historiemi. Stopování významů v předmětech vede k tvorbě asociativních linií, s nimiž lze na základě pravděpodobnosti sledovat předávání významů napříč podhoubím, ať už v uzavřené sbírce, či v našem životním prostředí.

Soubor uvádí stať editora a kurátora Kryštofa Hejného. Text obohacuje obrazová příloha evokující procházku výstavou se zastaveními nad jednotlivými exponáty. 

Literární večery v Čítárně HYB4 jsou realizovány s finanční podporou hl. m. Prahy, Ministerstva kultury a Státního fondu kultury ČR.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
June 21, 2023