Music and theatre

Improvizace, performance i pohádky pro děti. HYB4 Divadlo nabízí program pro každého.

Z nabídky naší divadelní sekce si vybere každý. Přináší totiž program pro rodiče s malými dětmi, pro mladé diváky a studenty i pro širokou veřejnost. Rádi v oblasti divadelního umění přicházíme se zajímavými a aktuálními tématy. Dáváme prostor autorským projektům a nezávislým divadelním skupinám a souborům i novým novým proudům současného divadla a experimentu. A občas máme i zahraniční hosty!

24.1.2024
Improvizace, performance i pohádky pro děti. HYB4 Divadlo nabízí program pro každého.

Co nejzajímavějšího přinesl rok 2023 v sekci HYB4 Divadlo?

V dubnu přivítala divadelní sekce speciálního hosta. Vystoupil u nás Matija Solce, slovinský muzikant, loutkář, herec, režisér, pedagog, a také absolvent doktorského studia na Katedře alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU. Dovezl k nám představení Býti Don Quijotem, objektové divadlo pro dva herce, jednu marionetu, stůl a shluk nesmyslných předmětů, které konfrontovalo minulost s přítomností, jedince se společností, loutkáře s loutkou či loutky s objekty. 

Zakotvil tu také divadelní spolek Maso krůtí, který u nás nazkoušel a v několika reprízách uvedl inscenaci Myslivecký balls. Ta přinesla téma pokrytectví a snahy o zachování společenského statusu ruku v ruce s trapným šovinistickým humorem.

Opomenout nesmíme ani každoměsíční pohádky pro nejmenší. Z divadelní sekce se totiž začala vydělovat nová sekce HYB4 Family, která přináší program pro rodiny s dětmi, zatím především divadelní představení s navazujícími tematickými workshopy. Malí návštěvníci tak mohli letos vidět třeba pohádku o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém nebo vánoční titul Radujme se, Veselme se.

Galerie

No items found.

Invitations by e-mail

Sign up for our newsletter and get regular updates on events and news from Kampus Hybernská.
Thank you for subscribing to the newsletter.
There was some kind of mistake. Please try again. In case of recurring difficulties, please contact.
By submitting the form, you agree processing of personal data.