Studentstvo
Věda, inovace a vzdělávání

Které studentské spolky budou mít v Kampusu sdílené kanceláře?

Studentská Hybernská už podruhé realizovala open-call pro studentské sdílené kanceláře, které se bezplatně nabízí v prostorách Kampusu Hybernská. Výběrová komise ve složení zástupců Studentské Hybernské, rektorátu a Akademického senátu UK vybrala spolky, které budou kanceláře obývat na následující tři semestry.

26.4.2024
Jakub Kos
Které studentské spolky budou mít v Kampusu sdílené kanceláře?

Spolky se budou podílet na kulturně-akademickém programu Kampusu Hybernská od ledna 2024 do června 2025, kdy proběhne open-call na následující období. Celkem se jedná o šestnáct spolků, které mají nejrůznější zaměření. Patnáct z nich má své kanceláře v budově B, což je studentský dům Kampusu Hybernská.

První kancelář sdílí pět spolků. Zeptejte se Studenta se snaží popularizovat právní vědu a přibližovat zákony lidem, Politika (nejen) pro mladé podobným způsobem popularizuje politiku, Stužák pořádá interaktivní workshopy a pubkvízy o společenských tématech. SIMS se skládá ze studentů mezinárodních studií a pořádá akce o dění v celém světě, Zvol si info se věnuje mediální gramotnosti, dezinformacím a umělé inteligenci. 

Ve druhé kanceláři sedí spolky Společnost pro kognitivní vědu a European Horizons. První jmenovaný se věnuje popularizaci nejrůznějších vědeckých poznatků z nejrůznějších oblastí včetně nových technologií či psychologie, druhý spolek je anglicky mluvící a pořádá akce o evropské politice.

Třetí kancelář je tématicky vymezena genderovými a LGBTQ+ tématy. Těmi se zabývají spolky safe space kolektiv, jehož doménou je intersekcionální feminismus, dále Charlie se zaměřením na queer otázky a nakonec Proč jsme to nenahlásili*y, projekt věnující se sexualizovanému násilí nejen v rodinách, ale také na školách.

Další kancelář je tvořena projekty, které jsou zaměřeny na umění. Pátkultůry je otevřená umělecká scéna, která dává prostor začínajícím básníkům, performerům, spisovatelům. Zlatý voči zase pořádají filmový festival studentů teorie audiovize a popularizují tedy nejen film a televizi, ale taktéž studentskou tvorbu nebo hry a VR.

Poslední sdílenou kancelář obývají tři spolky. Bez Rozpaku se věnuje sociálním tématům, Czechmag je kanálem pro alternativní kulturu a jiná společenská témata, Studenti IKSŽ pořádají akce o nových posunech v oblasti žurnalistiky, marketingu či PR.

Speciální dedikované místo má iniciativa Potřebnej počítač, která opravuje rozbitou elektroniku a dává jí zdarma potřebným dětem například pro školní účely. Potřebnej počítač sídlí v budově D a pořádá taktéž workshopy na opravu vlastních počítačů.

Výběr spolků byl pečlivě kurátorovaný odbornou komisí s cílem obohatit program Kampusu Hybernská o činnost spolků napříč obory a fakultami. Studentské spolky navíc aktivně propojujeme také s aplikační sférou a s akademiky napříč Univerzitou Karlovou.

Galerie

No items found.

Dostávejte aktuality v e-mailu

Zaregistrujte se k našemu newsletteru a získávejte pravidelný přehled o akcích v Kampusu Hybernská.
Děkujeme za přihlášení k odběru newsletteru.
Nastala nějaká chyba. Zkuste prosím znova. Při opakujících se obtížích nás prosím kontaktujte.
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.