Kampus Hybernská

Vítejte v Kampusu Hybernská

Vítejte v centru kultury, inovací, umění, vědy a vzdělávání v srdci hlavního města Prahy! Kampus Hybernská vznikl spojením mezi Magistrátem hlavního města Prahy a Univerzitou Karlovou s cílem vytvořit společný projekt pro intenzivnější spolupráci. Setkávají se tu studenti, umělci, vědci, výzkumníci, kreativci a inovátoři s občanskou veřejností a aplikační sférou hlavního města Prahy.

26.4.2024
Vítejte v Kampusu Hybernská

Kampus Hybernská slouží jako platforma pro veřejnou diskuzi, kde odborníci z akademie představují aktuální témata a povzbuzují návštěvníky k aktivnímu zapojení do debaty. Naším cílem je překlenout propast mezi teorií a praxí a najít konkrétní řešení problémů. Podporujeme vzdělávání a podnikavost a dbáme na pestrost a bohatost programu, který reflektuje různé zájmy a potřeby naší komunity.

Kultura a umění pro nás nejsou jen výplní volného času. Stavíme je vedle vědy a výzkumu jako rovnocenný produkt kreativní tvorby, kultura se v Kampusu s vědou prolíná a vytváří tak provokativní prostředí, které dokáže bezprostředně reagovat na aktuální společenskou diskuzi a inspirovat k nečekaným setkáváním a nápadům.

Důležitou součástí projektu je udržitelnost, zelenou nenajdete jen ve dvorech Kampusu, ale také v našem programu. Klademe důraz na principy cirkulární ekonomiky a hledáme způsoby, jak mohou k řešení klimatických výzev společně přispět vědci, umělci nebo studenti.

Charakteristická je pro Kampus Hybernská jeho otevřenost a přístupnost. Většina našich akcí je zdarma, a to díky finanční podpoře Univerzity Karlovy a Magistrátu hlavního města Prahy. Tato iniciativa nám umožňuje vracet poznatky získané v akademickém prostředí zpět do společnosti a osvěžit centrum Prahy uměleckým a kulturním programem pro všechny.

Klademe důraz na inkluzi, respektování genderových témat a svobodnou identifikaci našich návštěvníků. Věříme, že osvěta a vzdělávání jsou klíčovými prvky v budování bezpečného prostoru, a proto pořádáme akce zaměřené na tato témata, abychom podpořili rozmanitost a pochopení ve společnosti. Kampus Hybernská nabízí lidem žijícím v Praze zázemí a rozšíření jejich domova.

Všechny novinky můžete sledovat také na našich sociálních sítích.

Galerie

No items found.

Dostávejte aktuality v e-mailu

Zaregistrujte se k našemu newsletteru a získávejte pravidelný přehled o akcích v Kampusu Hybernská.
Děkujeme za přihlášení k odběru newsletteru.
Nastala nějaká chyba. Zkuste prosím znova. Při opakujících se obtížích nás prosím kontaktujte.
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.