HEROIAM SLAVA! / SLÁVA HRDINŮM!

HEROIAM SLAVA! / SLÁVA HRDINŮM!HEROIAM SLAVA! / SLÁVA HRDINŮM!
Datum
Datum
16
.
8
.
2022
–⁠
20
.
10
.
2022
Čas
Čas
21:00
–⁠
2:00
Místo
Místo
D.0 Artivist Lab
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Výstava
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Umělci: Kateryna Mamchur, Yulya Kisil, Svitlana Reinish, Antik Danov

Vernisáž: 16. 08. 2022 v 19:00

Otevřeno v pondělí středu a čtvrtek od 15:00 do 18:00

Rezidence "Artist in need" vznikla v rámci platformy Akademie výtvarných umění pro Ukrajinu ve spolupráci s Institutem umění - Divadelní ústav, Artivist Labem a MeetFactory.

Naší společnou snahou je pomoci profesionálním umělcům a umělkyním, kteří ze své rodné země prchají před válkou. Chceme jim poskytnout pracovní místo, ateliér a ubytování po dobu nejméně tří měsíců a zajistit jim tak minimální životní jistotu.

Antik Danov

Narodil se v roce 1992 na Ukrajině a zabývá se vícero tvůrčími disciplínami. Vzdělání získal v oboru Design a architektura. V rámci vlastní umělecké praxe se zaměřuje především na motivy a procesy modernity. V letech 2014 až 2019 působil pod pseudonymem tet9l (teta). Od té doby vystupuje pod jménem Antik Danov.

Kateryna Mamchur

Kateryna Mamchur se narodila v roce 1990 v ukrajinském městě Melitopol. Vysokoškolský titul obdržela na Fakultě ukrajinské a cizí filologie, výtvarných umění a designu Dniperské národní univerzity Olese Hončara. Jistou dobu také studovala obor Ilustrace na Uměleckoprůmyslové škole Projector v Kyjevě. Momentálně se zaměřuje na performance a ilustraci. Performativní umění studuje od roku 2017.

Yulya Kisil

Studovala na Škole současného umění v Kyjevě na Ukrajině. Yulya Kisil je multimediální umělkyně, která se zabývá sociálními tématy, ve svých dílech poukazuje na ty, na které společnost už dávno zapomněla. V projektu „Duch bez domova“ z roku 2018 povýšila do hodnosti božstva nejzranitelnější lidi s nedostatkem osudu, jako jsou sirotci, lidé s postižením, alkoholici, narkomani atd...

Svitlana Reinish

Svitlana Reinish je absolventka Kyjevské umělecké akademie, (2009) je digitální umělkyně, která se zaměřuje na vztah mezi technologií a estetikou ve výtvarném umění. Akademie jí poskytla základy klasického umění, které uplatňuje ve své práci pomocí programování a videomapingu. Reinish se účastní světelných a hudebních festivalů po celém světě a spolupracuje s divadly velkého formátu.

Kurátorka: Tamara Moyzes

Partneři rezidence "Artist in need": MKČR, MHMP, Institut umění, SFK, Praha 1, Kampus Hybernská, MeetFactory , Artist at risk

Vizuál AVU 4 UA: Monika Kučerová

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
October 20, 2022