NaHajana | Odkrývání

NaHajana | OdkrýváníNaHajana | Odkrývání
Datum
Datum
3
.
10
.
2022
–⁠
29
.
10
.
2022
Čas
Čas
17:00
–⁠
21:00
Místo
Místo
E.-1 Sklep
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Výstava
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Vernisáž 5. října od 19:00

NaHajana je volné umělecké uskupení mladých umělkyň a umělců, kteří se již od středoškolských let sdružují v rámci uměleckých sympozií, společně tvoří almanachy, divadelní hry, literární díla, filmy či společenské hry. Jedná se o skupinu, kde se pohybují lidé nejrůznějších profesí včetně činných umělkyň a umělců. Všichni v rámci skupiny vystupují pod pseudonymy.

V rámci výstavy budou svá díla prezentovat Napoleon Vdolek, Rézi Puppenmacher, Oliver Chrljič, Xaxamit, Terxes Černohorská, Von Wasservlnky, rolip 2.0, Hana Půl_ková, Maršálek Polníček, Nikola Pingola Tesla, sl. Lněničková, Jež Kurwa, Doris Borka, tomášjedno, jako fakt, Lukáš Radhošť. Výstavu kurátoruje Von Wasservlnky.

Pro skupinu NaHajana bylo po dosavadních deset let její existence charakteristické, že tvoří a prezentuje své práce výhradně v rámci komunity nejužších přátel. Na začátku letošního roku, kdy proběhla první jednodenní výstava v soukromých prostorách, se NaHajana rozhodla vystoupit se svou tvorbou na veřejnost.

Výstava proběhne pod záštitou Studentské Hybernské. Zapojeni jsou studenti ÚČLK a Ústavu etnologie FF UK, KVV a KPPP PedF UK, KALD DAMU, Konzervatoře Teplice a NH vzdělávací instituce DANV.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
October 29, 2022