#Úkol Evropa | Montovna, nebo leader?

#Úkol Evropa | Montovna, nebo leader?#Úkol Evropa | Montovna, nebo leader?
Datum
Datum
28
.
11
.
2022
–⁠
28
.
11
.
2022
Čas
Čas
18:00
–⁠
20:00
Místo
Místo
A.3 Patro
Pořadatel
Pořadatel
Hyb4City
Druh akce
Druh akce
Ostatní
Věda a inovace
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Je Česko Country for the Future? Kam český průmysl směřuje na cestě dlážděné Zelenou dohodou a vnitřním trhem EU? Třetí díl cyklu #Úkol Evropa ​nazvaný Montovna, nebo leader? se koná v pondělí 28. listopadu v 18 hodin.

Mluvčími v panelové debatě budou:

Radek Špicar

Radek Špicar je absolventem UniverzityKarlovy v Praze a University of Cambridge. V minulosti působil jako náměstekmístopředsedy vlády pro ekonomiku a později coby ředitel pro vnější vztahy AutoŠkoda nebo ředitel think-tanku Aspen Institute Prague. V současné době působíjako viceprezident Svazu průmyslu a obchodu, který je největším tuzemským zástupcemčeských podnikatelů. V akademické oblasti se Radek Špicar věnuje společenskéodpovědnosti podniků a ekonomické diplomacii.

Přednáší na Institutu ekonomických studií FSV UK a Diplomatické akademii MZV. Je předsedou správní rady Vysoké školy umělecko-průmyslové a členem Corporate Council nadace Forum 2000. Mezi témata, kterým se dlouhodobě věnuje, patří ekonomická diplomacie, společenská odpovědnost podniků, kulturní průmysl a přínosy think-tanků a NGOs. Absolvoval Univerzitu Karlovu a University of Cambridge.

Jana Soukupová

Jana Soukupová je ředitelkou Kabinetu ministryně pro vědu, výzkum a inovace a zakladatelkou organizace Youth, Speak Up! Svou občanskou angažovanost projevila již v rámci studia na VŠE. Tam zahájila několik projektů věnovaných účasti mládeže v politice. Organizace YSU! je spin-offem těchto aktivit. V roce 2019 otevřela v Poslanecké sněmovně sérii pracovních skupin pro mladé lidi zaměřené na životní prostředí, duševní zdraví, digitalizaci a podporu vědců v rané fázi kariéry.

Od té doby je v kontaktu se stále širší komunitou mladých výzkumnic a výzkumníků. Koncem roku 2021, po roce pauzy v politice, během níž pracovala jako Head of Operations v gaming-oriented start-upu, se vrátila do veřejného sektoru právě jako ředitelka Kabinetu se zvláštním zaměřením na podporu žen ve vědě, mladých vědkyň a vědců, podporu podnikavosti a přenos vědeckých poznatků do praxe.

Tomáš Konečný

Tomáš Konečný se coby student doktorského oboru moderní hospodářské a sociální dějiny na FF UK věnuje vědecké kultuře a jejímu vztahu k hospodářskému využití poznatků, zejména na příkladech formování exaktních věd na přelomu 18. a 19. století a také akademické knižní kultury. S touto specializací působil jako vědecký asistent na Fakultě elektrotechnické ČVUT a coby výzkumný pracovník Národního technického muzea.

Vedle toho byl řadu let činný ve spolcích zaměřených na občanské vzdělávání a projektech, věnujících se neformálnímu vzdělávání mládeže, z nichž mnohé spoluzakládal. Působil jako předseda univerzitního spolku Centrum politických studií. Činný je též v akademické samosprávě, momentálně předsedá ediční komisi Akademického senátu UK a je členem Rady rovných příležitostí UK.

Celý záznam diskuse si můžete prohlédnout na našem Youtube kanálu.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
November 28, 2022