SDGs: Innovations for a Sustainable Future

SDGs: Innovations for a Sustainable FutureSDGs: Innovations for a Sustainable Future
Datum
Datum
13
.
2
.
2023
–⁠
13
.
2
.
2023
Čas
Čas
19:00
–⁠
20:00
Místo
Místo
A.3 Patro
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Výstava
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Interaktivní výstava v rozšířené realitě, umělecky ztvárněná grafikem Pavlem Fuksou, přibližuje, jak vědecký pokrok a inovace pomáhají realizovat 17 cílů udržitelného rozvoje (Sustainable Development Goals, SDGs). Tyto cíle pro přeměnu našeho světa si vzaly za své všechny členské státy OSN už v roce 2015. Mimo jiné pracují s plánem vymýtit extrémní chudobu a hlad, dosáhnout genderové rovnosti nebo odvrátit klimatické hrozby do roku 2030.

Výstava demonstruje sílu lidského myšlení a originality při hledání odpovědí na ty nejtěžší otázky. Dokážeme nasytit stále rostoucí populaci? Jak zastavit násilí páchané na ženách? Jak si rozdělíme práci s roboty? Zachrání lidstvo planetu, kterou ničí právě svým tempem? Můžeme účinně bojovat proti fake news?

Kromě toho výstava představuje významné mezinárodní výzkumné infrastruktury a vědecká pracoviště, které fungují přímo v České republice a jejichž výzkum se věnuje aktuálním výzvám globálního světa.

Výstava vznikla jako projekt Českých center ve spolupráci s Technologickou agenturou ČR. Byla součástí programu předsednictví České republiky Radě EU v roce 2022.

Moderace doprovodného programu: Milena Vicenová

Mluvčí:


Hana Volná, zástupkyně ředitele Odboru rozvojové spolupráce a humanitární pomoci Ministerstva zahraničních věcí ČR- Představí Challenge Fund - cílem projektů Challenge Fund je přenos českých inovací do 6 partnerských zemí. Jedná se o Bosnu a Hercegovinu, Etiopii, Gruzii, Kambodžu, Moldavsko a Zambii. Podporované inovace mohou pocházet z mnoha oblastí od zdravotnictví, komunitního plánování po implementaci moderních technologií v dopravě. Více informací o proběhlých projektech a pravidlech programu najdete v portfoliu projektů na webových stránkách www.undp.cz.

Claudie Maříková, Obchodní ředitelka ve společnosti SmartGuide (Cílem SmartGuide je vybudovat přední světový trh s digitálními průvodci, na kterém budou cestovní kanceláře a vypravěči snadno publikovat své geolokační příběhy a cestovatelé budou hledat průvodce pro své cesty.) Představí projekt Smart Guide realizovaný v národním parku Sutjeska v Bosně a Hercegovině

Digital audio guide for your visitors | SmartGuide (smart-guide.org)


Digitization of Tourism Content in Sutjeska National Park - CUP (undp.cz)

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
February 13, 2023