HYB4 Hudba: Kakktus + Monte Carlo Strippers

HYB4 Hudba: Kakktus + Monte Carlo StrippersHYB4 Hudba: Kakktus + Monte Carlo Strippers
Datum
Datum
6
.
4
.
2023
–⁠
7
.
4
.
2023
Čas
Čas
21:30
–⁠
1:00
Místo
Místo
E.0 Sál
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Hudba
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
160 Kč předprodej / 200 Kč na místě
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Kakktus

Kapela Kakktus - její temná historie spadá do roku 2006, vznikla ve Šternberku na Moravě, kde začínala hrávat v hlubokém podzemí tamních vesnických kulturáků a stala se tak součástí regionální punkové scény, ze které se časem vymanila a vykrystalizovala do žánrově méně vyhraněné podoby, díky čemuž se stává jakýmsi punkovým vyděděncem.

Dnes se Kakktus pohybuje mezi postpunkem a ponurým energickým rokenrolem s prvky blues a písničkářstvím, které je založeno na českých textech vycházejících z tradic českého undergroundu a prokletých básníků.

Kapelu zakládají už na základní škole Adam Michlík (kytara, zpěv), Jan Aberle (kytara, zpěv), Jiří Aberle (basa) a Martin Gračka (bicí), a dodnes hrají v původním složení. V roce 2009 vydávají první desku „Z A4 na A5“ v době, kdy je členům kapely kolem 15 let. O rok později vychází singly „Clown“ a „Noc“. V roce 2012 pak singl „Hejno vran“.

V roce 2018 kapela vstává z mrtvých a v červnu téhož roku vychází eponymní deska „Kakktus“, která byla natočena svépomocí přímo ve zkušebně. V roce 2022 se kapela stává součastí Labelu Kabinet Records, u kterého vydává vinyl zatím posledního alba „Na hrbatým koni“, které zachycuje atmosféru kulturně umrtveného maloměsta, kde už dávno zavřeli jedinej hudební klub, divadlo i kino a kdy se večerní život uhnízdil do neblaze proslulého disco nonstopu. Album vychází na vinylu 22. 7. 2022 a bylo natočeno a smícháno ve studiu Golden Hive pod dohledem Amáka.

V současné době Kakktus hrává především menší alternativní festivaly a kluby, kde si zahrál po boku kapel jako Vaguess (USA), Mňága a Žďorp, Povodí ohře, Zrní.

Maloměsto

Monte Carlo Strippers

Na přípravu tohodle explozivního drinku jsou potřeba dva díly pořádně nakopnutých kytar, jeden díl funky bicích, lehký splash distorted basy a to celé okořeníme unikátním zpěvem ve spiritu Laney Staleyho.

Nesmíme zapomenout na závěr přidat ozdobu ve formě psychadelických kytarových sól!

Jestli chceš náš grungy/funky/alt. mix ochutnat, tak se vklidu posaď, barman už tahá skleničku.

Wondership

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
April 7, 2023