Klub kutilů: Fantastická kapela – příměstský tábor

Klub kutilů: Fantastická kapela – příměstský táborKlub kutilů: Fantastická kapela – příměstský tábor
Datum
Datum
14
.
8
.
2023
–⁠
18
.
8
.
2023
Čas
Čas
10:45
–⁠
19:15
Místo
Místo
D.1 Ateliér
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Ostatní
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
5690 Kč
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Pojďte si s námi vytvořit kapelu, jakou svět ještě neviděl.
Vytvoříme nejen unikátní hudební nástroje, ale postaráme se taky o vizuální stránku. Co kdyby v naší kapele hráli dvouhlaví lidé, mimozemšťani, nebo pidižvíci? Co kdyby byl náš bubeník vysoký jen 5 centimetrů?

14.–18. srpna 2023 — 8.45–17.15 hodin

5690 Kč včetně svačin, pití a materiálu (oběd volitelný)

12 dětí (minimální kapacita tábora 7 dětí)

Pro jaké děti je tábor určen?
Děti od 7 do 12 let, které rády kreslí, malují a vymýšlejí příběhy.

Denní program
8:45–9:00 setkání v Kampusu Hybernská
9:00–12:30 dopolední dílna
12:30–14:00 oběd a relax
13:30–16:30 odpolední dílna
16:30–17:15 vyzvedávání dětí

Proč právě náš letní tábor?
– tábor vedou profesionální a zkušené lektorky, které dokáží pro děti připravit velmi originální náplň příměstského tábora
– děti si na táboře vyzkouší neobvyklé výtvarné techniky

Během pětidenního tábora si rozvineme naše řemeslné a technologické schopnosti.

Odpojíme se společně od obrazovek digitálních zařízení a budeme zkoumat různé materiály a práci s nimi. Ukážeme si jednoduché výrobní postupy, které si následně budete moci zopakovat i doma.

Svážeme si jednoduché sešity, které nás táborem budou provázet jako deníky, do kterých si budete moct zaznamenat návody a zapisovat postřehy. Obálky potiskneme grafickou technikou tisku přes šablonu.

Ukážeme si, jak si vyrobit jednoduché kytary. Kdo se odváží popustit uzdu fantazii, vyzkouší si vyrobit vlastní hudební nástroj, zvukový objekt nebo ruchostroj.

Scházející členy kapely hravě nahradíme loutkami! Ukážeme si základy práce se dřevem a jednoduché způsoby spojování kloubů.

Postaráme se taky o vizuální stránku našeho uskupení: vytvoříme si masky a kostýmy. Ukážeme si, jak ušít zábavné střevíce z překvapivých materiálů.

Nebojíme se ale ani textu!
Zaposloucháme se do rytmu slov a vyzkoušíme si netradiční a hravé způsoby psaní.

Nezapomenem ani na plakát a návrh obalu alba, přičemž si vyzkoušíme techniku monotypu. Vyrobíme si také jednoduchý merch ve formě amuletů a taštiček.

A samozřejmostí je koncert na závěr!

--

Anna Vohralíková (lektorka příměstského tábora, scénografka, ilustrátorka)

Absolvovala obor Scénografie alternativního a loutkového divadla na DAMU, nicméně se během studia začala věnovat především tvorbě autorských knih a komiksů. Ty tvoří například technikou papírotisku a linorytu, nebo si je sama tiskne na domácí inkoustové tiskárně. Nyní pokračuje ve studiu v Ateliéru Ilustrace a grafiky na UMPRUM. Soustředí se na práci rukodělnými a analogovými postupy. V rámci své lektorské činnosti se zaměřuje na práci s recyklovanými materiály, ráda akcentuje zvukové a haptické vjemy.

Iva Ščerbáková (lektorka příměstského tábora, scénografka, divadelnice)

Momentálně dokončuje studium magisterského oboru Alternativní a loutkové divadlo na DAMU, kde předtím vystudovala scénografii. Pracuje jako scénografka v kamenných divadlech i v nezávislých projektech, například Krajina v batůžku. Vytváří autorské knihy, často formou materiálových deníků ze svých dobrodružných cest po Evropě. Působí jako lektorka performativního kroužku pro náctileté.

Centrum Vzletná s.r.o. si vyhrazuje právo na zrušení kurzu a vrácení celé částky kurzovného v případě nenaplnění kurzu minimálním počtem účastníků, nebo v případě zákazu konání kurzu z důvodu nařízení vlády ČR.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
August 18, 2023