Trh s filozofy: postavení a prekarizace humanitních a společenskovědních oborů

Trh s filozofy: postavení a prekarizace humanitních a společenskovědních oborůTrh s filozofy: postavení a prekarizace humanitních a společenskovědních oborů
Datum
Datum
21
.
6
.
2023
–⁠
21
.
6
.
2023
Čas
Čas
20:00
–⁠
23:00
Místo
Místo
B.1 Sál
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Ostatní
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Proč je výuka humanitních oborů na vysokých školách v ČR podceňována? Co stojí za vtipem “volná pokladna”, který míří na absolventy humanitně zaměřených fakult? Lze výsledky společenskovědních výzkumů vnímat skrze kategorie impaktu a užitku? A v čem jsou humanitní a sociální vědy v dnešní době přínosné - a pro koho?

Panelová diskuze si neklade za cíl na výše zmíněné otázky zodpovědět. Budeme však mluvit o tom, jak se proměňovalo vnímání a ohodnocení “měkkých věd”, co stojí za podfinancováním humanitních oborů na vysokých školách a proč březnový protest “Hodina pravdy” vyvolal tak silnou rezonanci nejen v rámci akademie, ale i napříč českou veřejností. 

Diskuze se zúčastní socioložka doc. Mgr. Tereza Stöckelová, Ph.D., a filozof doc. Jakub Jirsa, Ph.D. Událost je pořádána filozofickým podcastem ConFlux ve spolupráci se studentským spolkem ASambláž.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
June 21, 2023