HYB4 Čítárna: V zrcadlové síni: komiksový večer s Liv Strömquist

HYB4 Čítárna: V zrcadlové síni: komiksový večer s Liv StrömquistHYB4 Čítárna: V zrcadlové síni: komiksový večer s Liv Strömquist
Datum
Datum
20
.
9
.
2023
–⁠
20
.
9
.
2023
Čas
Čas
21:00
–⁠
22:30
Místo
Místo
C.0 Čítárna
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Literatura
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Selfíčka, napodobování celebrit nebo sexualita jako objekt konzumu… Těmito tématy se švédská autorka Liv Strömquist, komiksová superstar a pronikavá glosátorka moderního světa, zabývá ve svých punkových dějinách krásy V zrcadlové síni.

Skandinávský dům ve spolupráci s Čítárnou HYB4 a nakladatelstvím Paseka pořádá literární večer věnovaný tvorbě Liv Strömquist. O jejím nejnovějším počinu v češtině V zrcadlové síni, ale také o starších kouscích – Ovoce poznání a Nejrudější růže rozkvétá –, o feminismu, specifikách překladu komiksu a o jeho vydávání si bude moderátorka Anežka Soukupová povídat s překladatelkou Marií Voslářovou a redaktorem Jakubem Sedláčkem. V místě konání bude zároveň exkluzivně k přečtení krátký komiks Riots not Diets.

O knize V zrcadlové síni:
Žijeme v říši obrazů. S chytrým telefonem v ruce se bavíme, nakupujeme, chodíme na rande, usínáme, a především šmírujeme sami sebe. Jenže zatímco péče o vlastní vzhled se stala jednou z nejdůležitějších částí našich životů – vždyť kdo by nechtěl vypadat dobře na fotce? –, samotná krása se ocitla v ohrožení, neboť se jí zmocnil kapitalistický trh a vyrobil z ní spotřební produkt. Liv Strömquist zkoumá, kdy jsme se stali paparazzi vlastních těl.

O autorce:
Liv Strömquist (1978) vystudovala politickou vědu a poprask vzbudila už svým debutem Sto procent tuku (2005). Mimořádnou pozornost si získalo její Ovoce poznání (2014, č. 2018), věnované ženskému pohlavnímu orgánu. Na mezinárodní úspěch navázala komiksy o (ne)možnostech lásky v současném světě Nejrudější růže rozkvétá (2019, č. 2021) a o souvislosti lásky se vzhledem V zrcadlové síni (2021, č. 2023). Autorka působí jako rozhlasová moderátorka a její díla se dočkala divadelních i filmových adaptací.

Literární večery v dramaturgii redakce revue Prostor v Čítárně HYB4 jsou realizovány s finanční podporou hl. m. Prahy, Ministerstva kultury ČR a Státního fondu kultury ČR. Akci pořádají Skandinávský dům a nakladatelství Paseka ve spolupráci s revue Prostor.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
September 20, 2023