Zahájení akademického roku 2022/23

Zahájení akademického roku 2022/23Zahájení akademického roku 2022/23
Datum
Datum
3
.
10
.
2022
–⁠
4
.
10
.
2022
Čas
Čas
18:00
–⁠
0:00
Místo
Místo
Kampus Hybernská
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Ostatní
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
Zdarma
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Oslavte s námi zahájení akademického roku v Kampusu Hybernská! Můžete se těšit na odpoledne plné kultury, inovací, vědy a vzdělávání.

Komentovaná prohlídka Kampusu Hybernská

16:00 | Dvůr

Objevte odlehlá zákoutí Kampusu Hybernská společně s jeho otcem zakladatelem Honzou Bičovským. Prohlídku zakončíme v nově otevřeném Didaktikonu.

Studentský život v Kampusu

16:30 | Čítárna

Kampus nabízí pro studenty mnohem víc než naší vynikající kavárnu Hlína. Přijďte se uvolnit na autorská čtení studentských autorů. Dozvíte se také více o Studentské Hybernské a místních unikátních kurzech.

Prohlídka nového výukového centra Didaktikon a přednáška

17:00 | Budova A, 4. patro

Kampus Hybernská se od září rozrostl o nového člena rodiny – výukové centrum Didaktikon. Využijte příležitosti si interaktivní výukové pomůcky zažít na vlastní kůži a objevit budoucnost didaktiky.

Doprovodná přednáška: Neztrácej čas a spi

To je název přednášky o jedné z nejlahodnějších činností, která se může některým zdát jako ztráta času. Společně si vyvrátíme, že kvalitní spánek může přinést pár výhod, jako je prevence demence, větší imunitu nebo menší chuť na nezdravá jídla. A samozřejmě co dělat, když už teda nemůžete spát. Koukneme se společně na nejrozšířenější mýty o spánku a zjistíte, jak to se spánkem máte vy sami.

Slavnostní zahájení akademického roku

18:00 | Hlavní sál

Nový akademický rok nám pomohou přivítat prorektor Univerzity Karlovy Martin Vlach a zastupitelka hlavního města Prahy Mariana Čapková.

FameLab | vědecký stand-up

18:30 | Hlavní sál

Vědecký stand up o šesti aktech! Mladí vědci a vědkyně vystoupí z laborky na podium a za 3 minuty se vám pokusí vysvětlit vlastní výzkum.

Koncert | Tygroo

20:30 | Hlavní sál

​Kapela Tygroo vynalézavě kombinuje tradiční žánry jako klezmer a balkánskou hudbu s žánry moderními, jako jsou například funk a hiphop, ale také dubstep a další elektronická hudba. 

Umění a umělá inteligence s prg.ai

Doprovodný program | Garáž

Přijďte si vyzkoušet, jak funguje Midjourney nebo beta verze appek od OpenAI. Krátce zaplujeme do historie AI v umění a projdeme si, jak funguje generování obrázků pomocí Midjourney. Workshop probíhá vždy v celou hodinu od 11-18h (mimo 12h) a trvá 30 minut. Součástí programu je vzdělávací kvíz nebo poznávačka.


Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
October 4, 2022