HYB4 Galerie: Building Bridges - doprovodný program k výstavě Dno Den

HYB4 Galerie: Building Bridges - doprovodný program k výstavě Dno DenHYB4 Galerie: Building Bridges - doprovodný program k výstavě Dno Den
Datum
Datum
21
.
2
.
2023
–⁠
21
.
2
.
2023
Čas
Čas
19:00
–⁠
21:00
Místo
Místo
A.1 HYB4 Galerie
Pořadatel
Pořadatel
Kampus Hybernská z.ú.
Druh akce
Druh akce
Ostatní
Přístupnost
Druh akce
Bezbariérové
Pro děti
English friendly
Vstupné
Vstupné
ZDARMA, registrace nutná
Doprovodný program
Doprovodný program
Ne

Registrace ZDE

Program zahájí komentovaná prohlídka výstavy s autorkou, následovat bude ukázka projektu Building Bridges.

𝐁𝐔𝐈𝐋𝐃𝐈𝐍𝐆 𝐁𝐑𝐈𝐃𝐆𝐄𝐒, doprovodný program k výstavě, je simulací setkání obětí a pachatelů uvnitř věznice.

V českých věznicích každoročně probíhají kurzy restorativní justice s názvem Building Bridges. Po dobu 8 týdnů se setkává 6 obětí trestných činů a 6 odsouzených z nesouvisejících případů. Každé setkání trvá okolo 2,5 hodiny jedenkrát v týdnu. Všichni účastníci zažili zločin na vlastní kůži, ale na jiné straně barikády. Oběti a vězni vypráví své příběhy a probírají otázky přijetí viny, odbourání falešné viny, odpuštění, pokání, smíření a další. Projekt v českých věznicích organizuje Mezinárodní vězeňské společenství z.s. od roku 2015. Ze zkušenosti vychází najevo, že projekt působí na obě strany účastníků velmi pozitivně.

Přijďte zakusit atmosféru Building Bridges na vlastní kůži, nebo se ho sami zúčastněte. Ukázka ojedinělého projektu, který uvádí restorativní justici do praxe, proběhne 21. 2. 2023 od 18 hodin v Kampusu Hybernská.

Akce je vhodná pro všechny zájemce a zájemkyně o tematiku restorativní justice v praxi, stejně jako pro ty, kteří by se do programu Building Bridges chtěli zapojit osobně a rádi by se nejdříve seznámili s jeho průběhem a možným dopadem.

Více o výstavě Dno Den ZDE

Akci organizuje Kampus Hybernská ve spolupráci s Mezinárodním vězeňským společenstvím, Institutem pro restorativní justici a Probační a mediační službou.

---
Mezinárodní vězeňské společenství - nezisková organizace pracuje na bázi křesťanství a restorativní justice od roku 2010. Věnuje svou pomoc obětem trestných činů, odsouzeným, propuštěným, rodinám a dětem vězňů. Pomoc směřuje k uzdravení, obnově vztahů a účinné prevenci kriminality.
Je součástí Prison Fellowship International, největší křesťanské světové dobrovolnické organizace v oblasti vězeňství, která pracuje v téměř 120 zemích.

---
Institut pro restorativní justici (IRJ) vznikl, aby dlouhodobě a systémově podporoval zapojení restorativních principů, přístupů a programů do oblasti trestní justice. Usiluje o proměnu pohledu společnosti na to, jak následky trestného činu řešit. Pracuje na systémové společenské změně, v jejímž středu budou stát potřeby trestným činem zasažených jedinců, aktivní postoj k odpovědnosti a vytvoření bezpečného prostoru pro dialog a zapojení do řešení věci těch, kterým trestný čin vstoupil do života.

---
Probační a mediační služba - státní organizace, která pracuje s pachateli i oběťmi trestných činů a jejich blízkými ve všech fázích trestního řízení.
Pracujeme s dospělými, mladistvými i dětmi mladšími 15 let, abychom zajistili nápravu újmy způsobené trestným činem a ochránili společnost před pácháním další trestné činnosti. Naše střediska najdete na 74 místech po celé České republice, což je jedinečná síť nabízející pomoc.

Virtuální výstava

Galerie

No items found.

Záznam série

Podívejte se na záznam celé série.

Doprovodný program

No items found.
February 21, 2023